Onze overtuiging

Visie

Momenteel bestaat er een aanzienlijke kloof tussen vraag en aanbod in de ouderenzorg. Vandezorg heeft jarenlange ervaring met de vraagstukken en dynamieken die dat met zich meebrengt. Met name daar waar de tekortkomingen het meest zichtbaar en voelbaar zijn voor zowel medewerkers als de organisatie zelf zoals; hoog verloop, ziekteverzuim, ontevredenheid onder medewerkers en cliënten, klachten en meldingen. Deze problemen hebben wij aangepakt (en worden vaak aangepakt) met consultatie en interim management. Echter, het probleem is groter en daarom is er een allesomvattende en integratieve aanpak nodig om anders te organiseren. 

“Ontstaan vanuit overtuiging dat het beter en eenvoudiger kan!”

Missie

Onze missie is om zorgorganisaties te ondersteunen en te begeleiden bij het transformeren van hun bedrijfsinrichting, structuur en bedrijfscultuur, met als doel het creëren van een gezonde bedrijfsvoering en toekomstbestendige organisaties. We staan klaar om deze uitdaging aan te gaan door middel van advies, procesbegeleiding en transformationeel leren, met als doel om volledige teams, organisatieonderdelen, organisaties weer op het juiste spoor te krijgen.

“Herstel en rust in organisaties van strategie tot implementatie”

Voor wie

Wij zijn er voor zorgorganisaties die voor de uitdaging staan om antwoord te geven op de toenemende complexe zorgvragen versus arbeidsmarktproblematiek en de maatschappelijke vraag,  het toegankelijk en betaalbaar houden van zorg en behandeling voor diegene die dit nodig hebben.


Ouderenzorgorganisaties VVT inclusief en exclusief behandeling

  • Kleinschalige woonzorgorganisaties
  • Thuiszorgorganisaties 
  • VVT organisaties  waarbij urgentie en/of problemen bestaan rondom de inzet van medewerkers versus de toestroom van cliënten of zorgorganisaties die willen voorsorteren om dergelijke problemen voor te zijn. 
  • Behandeldiensten werkzaam in en met VVT-organisaties

Hoe dan?

Door de toenemende complexiteit van ouderenzorg en de krapte op de arbeidsmarkt, al dan niet in combinatie met de huidige structuur van zorgorganisaties zoals zelfsturende zorgteams, is de zorgkloof ontstaan. Dit betekent dat de beschikbare zorg- en behandelcapaciteit optimaal benut moet worden. Echter, in de praktijk blijkt:

  • Dat door verschillende interpretaties van wet- en regelgeving, eigen beleidsregels en formele en informele afspraken binnen zorgorganisaties deze capaciteit niet volledig wordt benut. 
  • Dit heeft diverse gevolgen, waaronder taak- en rolvervuiling, onbenutte kennis en expertise, een te hoge werkdruk op sommige plaatsen en te weinig op andere posities.
  • Hoge inzet van uren en kosten van behandelaren en een verzwakking van functies van zorgmedewerkers leidt tevens tot een onevenwichtige bedrijfsvoering. 


Door gerichte inzet neemt iedereen de juiste rol en positie in met bijbehorende gedragingen, wat uiteindelijk resulteert in een optimale benutting van de huidige zorg- en behandelcapaciteit. Meer resultaat met minder inzet, een gezondere bedrijfsvoering, het hervinden van werkplezier en een organisatie die klaar is voor de toekomst. 


Wij gebruiken naast onze jarenlange ervaring, veranderkundige kennis uit het domein van de orthopedagogiek, managementwetenschappen en psychologie om ontwikkelingsvraagstukken in organisaties te duiden. Onze unieke werkwijze van advies en procesbegeleiding in combinatie met leersessies vanuit Stepped Care+®geeft stevigheid en perspectief aan organisaties. We begeleiden het gehele proces vanuit het systemisch transitiemanagement model (S-TM Plan B ®). Klik hier voor meer over onze
werkwijze.